+32 (0)9 313 30 18 hello@unikselection.be

UN!KE IMPACTJOBS

Opzoek naar werk met
!MPACT?

Jobs met impact stellen ons in staat om een betekenisvolle verschil te maken, waarbij ze levens, gemeenschappen en de wereld waarin we leven transformeren.

Van jobcoaching tot werkvloeraanpassingen

Jobcoaching helpt individuen bij het vinden en behouden van werk, terwijl werkvloeraanpassingen zorgen voor een inclusieve omgeving waarin iedereen kan gedijen.

 

Bij Un!k gaan we steeds opzoek naar wat bij je talenten past en wat je dromen kan helpen realiseren.

Wat vooraf gaat aan een matching

In ons voorafgaand proces gaan we in dialoog, testen we (persoonlijkheid, vaardigheden, fysieke analyses) en bieden we talentontwikkeling en sollicitatietechnieken aan indien nodig. We streven naar persoonlijke benadering en langetermijnrelaties. Ons gepassioneerd en professioneel team ondersteunt je tijdens het hele proces, van zoektocht tot vast contract. We begrijpen wat ondernemers en talenten echt nodig hebben en bieden een deskundige, snelle en discrete selectieprocedure aan.

image-08-8
image-08-7

Online kennismaken en testen

voert grondige beoordelingen uit van kandidaten met een beperking. Tijdens een respectvol eerste gesprek leren we de persoonlijke doelen, interesses en beperkingen van de kandidaat kennen. We nemen verschillende vaardigheidstesten af, afgestemd op de vereiste jobvaardigheden. Fysieke capaciteitstesten worden zorgvuldig en ethisch uitgevoerd. Indien nodig voeren gekwalificeerde professionals psychologische beoordelingen uit. Alles met het oog op het plaatsen van de kandidaat in de best passende job.

Coaching en talentontwikkeling

Un!k Selection maakt gebruik van Extended Reality (XR) voor effectieve jobcoaching en talentontwikkeling voor personen met een beperking. Ons programma omvat digitale vaardigheidstraining, realistische XR-werkpleksimulaties, adaptieve leertools, sociale vaardighedentraining, en begeleiding en mentoring. We richten ons op het bouwen van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid in een ondersteunende XR-omgeving. Onze technologie biedt een flexibele en persoonlijke manier om talenten te ontwikkelen en klaar te stomen voor de werkplek.

image-08-7
image-08-2
image-08-9

Individuele sollicitatietraining en gesprekstraining

Un!k Selection biedt gespecialiseerde begeleiding voor personen met een beperking tijdens hun sollicitatieproces. Wij geloven in het potentieel van elke kandidaat en bieden ondersteuning op maat, van het vinden van passende vacatures tot voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Ons doel is om elke kandidaat te helpen zijn unieke talenten te benutten en de juiste job te vinden. Kies voor Un!k Selection, voor een inclusief en doelgericht sollicitatieproces.

Werkplekbegeleiding

Afhankelijk van de individuele behoeften, bieden wij coaching op de werkvloer, adviseren over preventieve aanpassingen, assisteren bij onboarding en integratie, helpen bij communicatie en omgang, en zorgen voor doorverwijzing voor externe problemen. We volgen de u voortdurend op en zorgen voor transparante communicatie met de werkgever en VDAB, gebaseerd op een onderling overeengekomen ondersteuningsplan.

jobbegeleiding

Veelgestelde gestelde vragen

OVER WERKEN MET EEN BEPERKING

Kan ik werken ondanks mijn beperking?

Absoluut, vele mensen met een beperking werken succesvol in allerlei sectoren. Het is belangrijk om een baan te vinden die past bij uw vaardigheden, interesses en de aard van uw beperking. Ondersteuning is beschikbaar om u te helpen bij het vinden van passend werk en het aanpassen van uw werkomgeving aan uw behoeften.

Heeft werken invloed op mijn uitkeringen?

Dit kan afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie en het soort uitkering dat u ontvangt. In sommige gevallen kunnen inkomsten uit werk invloed hebben op de hoeveelheid uitkering die u ontvangt. Onze gespecialiseerde coaches en jobmatchers beschikken over een geavanceerde tool waarmee ze deze berekening gedetailleerd voor u kunnen uitvoeren.

Zijn er ook werkondersteunende maatregelen?

Uw werkgever ontvangt de werkondersteunende maatregelen en is verantwoordelijk om deze premie(s) goed in te zetten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, die Bekijk samen met uw werkgever hoe de ondersteuning ingezet kan worden en maak hierover afspraken. Bijvoorbeeld:

  • een aangepast uurrooster of takenpakket
  • begeleiding en ondersteuning van de directe leidinggevende
  • compensatie van eventuele lagere productiviteit

De experts van de dienst Tewerkstellingsondersteunende maatregelen (opent in nieuw venster)van VDAB geven u tips en advies.

OVER ONZE, ONZE AANPAK EN ONS BELEID

Voor wie is Un!k Selection bedoeld?

Un!k Selection is specifiek gericht op middel- en hooggeschoolde mensen met een beperking die op zoek zijn naar werk en ondersteuning nodig hebben om geschikte kansen te vinden. We streven ernaar om elk individu te helpen hun professionele doelen te bereiken, rekening houdend met hun unieke vaardigheden en onderwijsniveau.

Kan ons traject digitaal doorgaan?

Ja, al onze ondersteuningen kunnen online gebeuren indien dit gewenst is. Ook kunnen we bij uitzondering huisbezoeken inplannen.

Wat als ik het traject beëindig zonder resultaat?

Indien je zelf beslist om het traject stop te zetten zal een vergoeding aangerekend worden voor de testings en coachings die reeds gebeurd zijn. Als wij er niet in slagen je succesvol aan werk te helpen hoef je niets te vergoeden.